Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Bloemkooknasi met een gebakken eitje
2 porties
Type:AvondIngredienten:
Fase:300gr kip(dij)filet
1 el. oosterse kruiden kip (Euroma)
3cm verse gember
1 teen knoflook
1 rode peper
350gr nasigroenten
400gr bloemkoolrijst
2 eieren
2 el olijfolie

pindasaus
Kenmerkende ingredient(en)Bloemkoolrijst
Voorbereiding: min.
Bereiding: min.
Verhit 1 el olie in een wok en bak de kipfilet krokant. Voeg na enige tijd de oosterse kruiden toe eb bak deze mee.

Schil ondertussen de gember en snijd deze fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de gember, knoflook en rode peper toe aan het gehakt en roerbak 1 min. Doe de nasigroenten erbij en roerbak nog 3 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 minuten.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de eieren.

Serveer de nasi met pindasaus en met de eieren er op.

Bron:
Allerhande

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/30/2020
Laatste wijziging: 01/30/2020