Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Chili met gehakt, taugé en paprika
2 porties
Type:AvondIngredienten:
Fase:Alle1 ui, grof gesneden
2 rode puntpaprika's, in reepjes
olijfolie
250 g gehakt, rund of vegetarisch
1 chilipeper, fijngesneden
1 of 2 tenen knoflook, gehakt
1 miniblikje tomatenpuree
100 g taugé, gewassen
1 blik zwarte of rode bonen
1 dikke theelepel gemalen komijn
1 dikke theelepel oregano
Kenmerkende ingredient(en)paprika, zwarte bonen
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:20 min.
Bak de ui en paprika een minuut of 3 in de olie. Voeg dan het gehakt, de peper en de knoflook toe en bak al omscheppend tot het gehakt min of meer los is en zijn roze kleur heeft verloren. Voeg zout en de tomatenpuree toe, sluit de pan, draai het vuur laag en laat 5 minuten garen, tot ui en paprika wat zachter zijn. Voeg dan de helft van de taugé, de komijn en oregano, daarna de bonen met wat van hun vocht toe en warm grondig door in nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en serveer elk bord met een plukje rauwe taugé bovenop, voor de crunch.

Bron:


Dit gerecht gegeten met:
Jenny


Gemaakt: 06/06/2019
Laatste wijziging: 07/04/2019