Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Graanvrije wafels of pannenkoeken met vruchtensaus
4 (8) porties
Type:LunchIngredienten:
Fase:AlleWafels
90 (180) gr kikkererwtenmeel
mespuntje zout
1/2 (1,5) theelepel baksoda
1 (2) eieren, gesplitst
180 (360) ml volle Griekse yoghurt
60 (120) ml ongezoete soja- of amandelmelk of volle melk
60 (120) ml neutrale olie, zal saffloerolie of avocado olie, plus meer voor het invetten van de wafelpan (zonnebloemolie werkt ook).
1/2 (1) theelepel vanille-extract (zonder toegevoegde suiker)
Vruchtensaus
600 gr bevroren bosbessen, aardbeiden of kersen.
2 eetlepel water
6 eetlepels pure ahornsiroop (fase 2 & 3)
Geklopte roomtopping
Fase 1: 360 ml geklopte room (Koolhydraat Arm p 251)
Fase 2 & 3: 120 ml geklopte room (Koolhydraat Arm p 251)
Kenmerkende ingredient(en)
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:30 min.
Wafels

Meng de bloem, zout en baksoda in een grote kom. Klop in een andere kom eigeel, yoghurt, melk, olie en vanille. Roer de natte ingrediƫnten door de droge ingrediƫnten. Het beslag moet dik zijn als een taartbeslag.

Klop het eiwit stijf tot het zachte pieken vormt. Spatel het eiwit door het beslag.

Bak de wafels of kleine pannenkoekjes.

Vruchtensaus

Doe de vruchten en het water in een kleine steelpan, voeg eventueel de ahornsiroop toe. Dek af en kook op matig tot laag vuur tot ze zacht en warm zijn. Giet in een glazen weckpot met brede opening. Pureer de saus met een staafmixer.

Bron:
Altijd tek p.244

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/26/2019
Laatste wijziging: 06/01/2019