Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Krokante tempé
4 porties
Type:BijgerechtIngredienten:
Fase:Alle3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel zout
500gr tempé, fijngesneden of verbrokkeld
Kenmerkende ingredient(en)tempé
Voorbereiding:5 min.
Bereiding:25 min.
Door tempé op deze wijze te bereiden alvorens hem in een recept te verwerken, krijg je een rijke smaak en vlezige structuur. Krokante tempé is in al je favoriete recepten een goede vervanger voor gehakt. Je zult opkijken hoe bevredigend dit eiwitrijke gerecht kan zijn. Tempé behoudt ook na bereiding zijn structuur. Maak genoeg voor een hele week en bewaar de tempé in de koelkast, zodat je op elk gewenst moment een snelle maaltijd op tafel kunt zetten.

Verwarm de oven voor op 190°C

Men de olie en het zout goed door de tempé. Doe de tempé in een ovenschaal van 22,5 × 30 cm en bak 20-30 minuten, regelmatig roerend, tot de tempé aan alle kanten bruin en krokant is.

Variatie:

Verhit de olie in een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tempé en het zout toe. Bak ongeveer 20 minuten,regelmatig roerend, tot de tempé bruin en gaar is.Maak grotere stukken kleiner met een houten spatel. Voeg zo nodig water toe om aanbranden te voorkomen.

Bron:
Altijd trek p.265

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/30/2019
Laatste wijziging: 06/06/2019