Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Mediterrane kip
4 porties
Type:AvondIngredienten:
Fase:Alle3 eetlepels olijfolie extra vierge
6 kippendijen (ca. 600gr), zonder vel en bot, in stukjes
1/4 tot 1/2 theelepel zout, afhankleijk van het zoutgehalte van de olijven en de feta.
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
1 middelgote ui, in halve ringen
4 teentjes knoflook, fijngesneden
2 blikken (elk 400gr) tomatenblokjes
100 gr kalamataolijven
1 blik (300gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
225 gr sperziebonen
300 gr feta, als garnering
Kenmerkende ingredient(en)kip
Voorbereiding:10 min.
Bereiding:30 min.
Verhit de olie in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg de kip toe, bestrooi me zout en peper en bak ongeveer 5 minuten.Voeg ui en knoflook toe en bak ongeveer 5 minuten tot de ui zacht is.

Roer er de tomaten, olijven en kikkererwten door. Breng aan de kook, zet vuur lager en laat 10 tot 15 minuten sudderen tot de kip gaar is.

Voeg de sperziebonen to, dek af en laat 3 tot 5 minuten zachtjes koken tot de sperziebonen gaar zijn, maar nog steeds helder groen.

Serveer meteen, gegarneerd met de fetakaas.

Bron:
Atlijd trek p.266.

Dit gerecht gegeten met:
Bert


Gemaakt: 05/27/2019
Laatste wijziging: 08/30/2020