Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Parmigiana met kikkererwten en aubergine
2 porties
Type:AvondIngredienten:
Fase:Alle2 aubergines
Flink wat eersteklas olijfolie extra vergine
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 snuf suiker
1 bosje koriander (!) of basilicum, grof gehakt
400 g gare kikkererwten, uitgelekt
1 bol mozzarella, in stukjes getrokken
Kenmerkende ingredient(en)aubergine
Voorbereiding: min.
Bereiding: min.
StatusVoorlopig
Rommelige laagjes uit Zuid-Italiƫ

Snijd de aubergines in dunne plakken. Bestrooi met zout en zet een kwartier weg. Dep ze droog en kwast ze gul in met olijfolie. Bak ze in porties gaar en zacht.

Bak de knoflook zachtjes in 2 lepels olijfolie tot hij kleurt. Verwijder en doe de tomaten bij de olie. Voeg zout en suiker toe en laat onafgedekt zachtjes 10 minuten pruttelen. Roer er de koriander of basilicum door.

Zet de oven aan op 180 graden. Druk de kikkererwten fijn met de stamppotstamper, roer er minstens 6 lepels olijfolie door en breng op smaak met zout en peper.

Doe de kikkererwtenpuree in een ovenschaal. Verdeel de aubergine erover, dan de tomatensaus en de mozzarella. Zet in de oven tot de mozzarella kleurt en wat smelt.

Bron:
Volkskrant

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 10/18/2019
Laatste wijziging: 10/18/2019