Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kipfilet in zoetzure saus met sperziebonen
3 porties
Type:VleesIngredienten:
Fase:3 bosuitjes
1 rode paprika
shi-takes
200 gr. kipfilet
2 eetl olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
1 eetl. oestersaus
1/2 flesje Conimex Woksaus zoetzuur
ongezouten cashewnoten
15 gr. verse koriander (of een beetje uit een potje)
sperziebonen
Kenmerkende ingredient(en)kipfilet, zoetzure saus
Voorbereiding: min.
Bereiding:25 min.
StatusVoorlopig
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm. snijden. Paprika schoonmaken en in stukken van ca. 1 cm. snijden. Kipfilet in reepjes snijden. In wok olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Direct (sambal en) oestersaus toevoegen. Kipreepjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Paddenstoelen toevoegen en even daarna bosui en paprika toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Zoetzure saus erdoor scheppen. Afgedekt in ca. 8 minuten zachtjes gaar laten worden. Cashewnoten erdoor scheppen. Koriander erboven fijnknippen.

Lekker met sperziebonen. I.p.v. kipfilet kan tofu gebruikt worden. Het kan ook zonder oestersaus.

Bron:
Oude db (met aanpasing)

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 06/20/2019
Laatste wijziging: 09/17/2020