Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Glutenvrije kikkererwten pannenkoeken
6 á 7 porties
Type:Bijgerecht, LunchIngredienten:
Fase:Allevoor 6 á 7 pannenkoekjes):
100 gr kikkererwtenmeel
0,5 tl bakpoeder
1 tl Ras el Hanout
snufje zeezout
wat versgemalen peper
1 ei mt M
200 gr melk of water
1 el rijstolie + extra om te bakken
Kenmerkende ingredient(en)
Voorbereiding: min.
Bereiding: min.
StatusVoorlopig
Doe de kikkererwtenmeel, zout, peper, Ras el Hanout en het bakpoeder in een kom en meng alles goed door elkaar.

Neem een andere kom en klop hierin het ei los. Voeg de melk en de olie toe, even roeren. Giet het natte mengsel bij het droge en klop alles goed, zodat er een luchtig beslag ontstaat. Laat het een 15 minuten rusten. Wanneer je denkt dat het beslag nog te dik is, voeg je nog 1 of 2 eetlepels melk of water toe. Anders alleen even doorroeren.

Zet de koekenpan op de hittebron en laat deze goed warm worden. Doe een klein beetje olie in de pan en schep ongeveer 2 juslepels in het midden, draai met de bolle kant van de juslepel een spiraalvorm vanuit het centrum. Zo verspreid je het beslag goed over de bodem van de pan. Wanneer het een grove meel is dat je hebt gebruikt, zullen het iets dikkere pannenkoeken worden dan met een standaard beslag. Draai de pannenkoek om wanneer de onderzijde bruin genoeg is (let op dit kan heel snel gaan) en bak de andere kant. Leg de pannenkoek op een bord en bak de overige exemplaren.

Bron:
https://www.xandrabaktbrood.nl/glutenvrij-2/glutenvrije-kikkererwten-pannenkoeken/

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 07/05/2019
Laatste wijziging: 07/05/2019