Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kipfilet met courgette en sperziebonen
3 porties
Type:VleesIngredienten:
Fase:400 gr. kipfilet
2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 courgette 500 gr.
sperziebonen
1 tl kaneelpoeder
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
250 ml kippenbouillon (tablet)
1-2 eetl olijfolie
1/2 citroen in plakken
Kenmerkende ingredient(en)kip, courgette, sperziebonen
Voorbereiding: min.
Bereiding:45 min.
StatusVoorlopig
Kipfilet in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar scheppen. Kaneel, koriander en olie erdoor mengen. Hete bouillon in pan schenken.

Deksel op pan leggen en bouillon op matig vuur tegen de kook aan brengen. Vuur laag draaien en kip in ca. 30 minuten heel zachtjes gaarstoven. Laatste 10 minuten citroen meestoven. Op smaak brengen met zout en peper.

Bron:


Dit gerecht gegeten met:
Jenny en Ron


Gemaakt: 07/04/2019
Laatste wijziging: 09/17/2020