Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Zwarte bonen met tofoe
4 porties
Type:OntbijtIngredienten:
Fase:Alle1 eetlepel olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook
400 gr stevige tofoe, uitgelekt
1 eetlepel chilipoeder
1/4 theelepel gemalen komijn
snufje cayennepeper
1 theelepel zout
1/4 theelepel gemalen zwarte peper
2 eetlepels water
1 blik (425g) zwarte bonen, uitgelekt
15 g grofgehakte koriander
Kenmerkende ingredient(en)
Voorbereiding:3 min.
Bereiding:10 min.
StatusVoorlopig
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe. Verbrokkel hier de tofoe over en vestrooi met chilipoeder, komijn, cayennepeper, zout en peper. Bak 2 tot 3 minuten.

Voeg het water toe en roer, zodat de tofoe het water en de kruiden kan absorberen. Roer er de zwarte bonen door en bak nog eens 2 to 3 minuten.

Bestrooi met verse koriander en eventueel nog wat zout en peper.

Serveer met plakjes avocado, zure room, salsa, (ranchero)saus. Of serveer met een salade.

Bron:
Altijd trek p.243

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 06/01/2019
Laatste wijziging: 06/01/2019