Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Groententajine
2 à 3 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Fase:2 3Voor twee grote of drie kleine eters:
halve liter pittige groentenbouillon
10 takken platte peterselie (met steeltjes)
1 ui, gesnipperd
150 gram verkruimelde feta
1 courgette, in plakjes en gegrild
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kummel
1 aubergine, in plakjes en gegrild
1 knoflook, geplet
5 tomaten, in partjes
2 eetlepels rozijnen of gedroogde cranberries
paar takjes tijm
wat versgemalen peper en zout
flinke scheuten olijfolie
Kenmerkende ingredient(en)groente
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:60 min.
StatusVoorlopig
Gebruik een tajine (Marokkaanse stoofpot) of neem een braadpan met dikke bodem. Neem een halve liter pittige groentebouillon. Was de peterselie. Snijd de ui in snippers, de courgette en aubergine in plakjes en wentel door de olijfolie. Grill de groenten gedurende 10 minuten of langer: zorg dat ze mooi goudbruin zijn.

Zet de tajine op een zacht vuur, op een vlamverdeler, leg de peterselie op de bodem. Giet er wat bouillon overheen. Doe dan de ui, de courgette en de aubergine erbij. Strooi de kummel en het gemberpoeder eroverheen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Was de cranberries of de rozijnen en doe die ook bij het mengsel. Stop de knoflook ertussen en giet er wederom wat bouillon bij. Het geheel mag niet aanzetten. De in partjes gesneden tomaten gaan er bovenop. Stop de tijm ertussen, sluit de pot en neem de tijd: laat minstens drie kwartier tot een uur zacht stoven.

Garneer met verkruimelde feta en eventueel wat blaadjes koriander.

Bron:
Classic db

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 07/11/2019
Laatste wijziging: 07/11/2019