Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Aubergine parmigiana
4 porties
Type:Avond, VegetarischIngredienten:
Fase:2 31 middelgrote aubergine, in plakken van 1/2 cm
4 theelepels olijfolie extra vierge
3/4 theelepel zout (denk aan de tomatensaus)
500 gr stevige tofoe, uitgelekt
mespunt gemalen zwarte peper
125 gr mozarella, fijngesneden
125 gr ricotta
1 grote courgette, in plakjes 1/2 cm
500 ml tomatensaus (zonder suiker)
2 eetlepels verse basilicumblaadjes
25 gr geraspte Parmezaanse kaas of meer
Kenmerkende ingredient(en)aubergine, tofoe
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:45 min.
Verwarm de over voor op 220°C
Bestrijk de aubergine met olie en leg de plakjes in een enkele laag, of enigszins overlappend aan de randen, op een bakplaat (of twee, indien nodig). Bestrooi met 1/4 theelepel van het zout. Rooster 12 tot 15 minuten in de oven tot de aubergine zacht is. Haal uit de oven (laat de oven aan).

Verbrokkel ondertussen de tofoe in een grote komen bestrooi met het resterende zout (1/2 theelepel) en de peper. Men goed. Voeg de mozzarella en ricotta toe en meng alles goed.

Bedek de bodem van een 22,5 × 30 cm grote ovenschaal met 180 ml van de tomatensaus. Bestrooi met 1 eetlepel basilicum, dan met de helft van de geroosterde aubergine, de helft van de courgette en de helft van het mozzarellamengsel. Herhaal met nog eens 180 ml van de tomatensaus, 1 eetlepel basilicum en de rest van de aubergine, courgette en het mozzarellamengsel. Schenk er de rest van de tomatensaus over en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Variatie: voeg andere groenten naar keuze toe, zoals rode paprika en ui.

Zet 30 minuten in de oven tot de aubergine zacht is en de Parmezaanse kaas goudbruin. De ovenschotel moet goed heet zijn.

Bron:
Altijd trek, p. 268

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/23/2019
Laatste wijziging: 09/17/2020