Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Karbonaadjes met knolselderij
2 porties
Type:Avond, VleesIngredienten:
Fase:400 gr knolselderij
2 varkenskarbonades
30 kerstomaatjes
20 gr bieslook
ras el hanout
(peper en) zout
olijfolie
3 el milde mosterd
Kenmerkende ingredient(en)knolselderij, karbonade
Voorbereiding: min.
Bereiding:30 min.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Snijd de knolselderij in dunne plakjes en vervolgens tot formaatje lucifer. Doe ze in een ovenschaal, strooi er zout en 1 koffielepel ras el hanout over en giet er wat olijfolie over. Hussel alles goed door elkaar, zodat de kruiden en de olie mooi verdeeld zijn. Halveer een tiental tomaatjes en laat de rest heel. Leg de tomaatjes bij de knolselderij of in een aparte ovenschaal. Doe er zout bij en overgiet met olijfolie. Zet 15 tot 20 minuten in de oven.

Bak het vlees 3 minuten aan elke kant, of zo nodig iets langer. Kruid met zout en eventueel peper. Snijd de bieslook fijn. Schep voor de saus 3 grote eetl mosterd in een pannetje en leg er de gehalveerde gare tomaatjes bij. Plet de tomaatjes, zodat ze hun vocht afgeven, en meng goed. Kruid met peper en zout en voeg 3/4 van de bieslook toe. Giet er flink wat olfijfolie en een scheut water bij, zodat je een mooi lopende, dikke saus krijgt.

Serveer de karbonades met de knolselderij en giet er de saus over. Schik de kerstomaatjes ernaast en werk af met de rest van de bieslook.

Bron:


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 02/01/2020
Laatste wijziging: 09/17/2020