PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Taart met rode uien en pijnboompitten
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?150 gr. bloem
zout, peper
100 gr. margarine
3 eieren
125 gr. magere spekreepjes
4 rode uien
125 ml. crème fraîche
100 gr. pijnboompitten
100 gr. geraspte gruyère
springvorm van 22 cm. doorsnee
plastic folie, bakpapier
Kenmerkende ingredient(en)rode uien
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:60 min.
Voorbereiden: Boven kom bloem, 1 tl. zout en 1/2 tl. peper zeven. Margarine toevoegen en in kleine stukjes snijden. 1 ei toevoegen. Met koele handen tot samenhangende bal deeg kneden (als deed te plakkerig is eventueel nog wat bloem toevoegen). Deeg verpakken in plastic folie en ca. 1/2 uur in de koelkast laten rusten.

Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3. Vorm invetten. Deeg erin leggen (na half uur koelkast) en naar de kanten toe uitdrukken zodat bodem en klein deel van de rand met deeg zijn bedekt. Bodem bedekken met bakpapier. In midden van de oven de taartbodem ca. 30 minuten bakken.

Intussen in koekenpan spek op laag vuur ca. 5 minuten bakken. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden. Uien door spek scheppen en nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met peper. In kom crème fraîche en 2 eieren door elkaar kloppen. Bodem uit de oven nemen (na 30 minuten baktijd), bakpapier verwijderen, spek en uien over de bodem verdelen. Pijnboompitten erover strooien. Eimengsel doorkloppen en erover schenken. Kaas erover strooien. Taart terugzetten in de oven en in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met eikenbladsla (zeggen ze), maar ook zonder.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/06/2002
Laatste wijziging: 01/06/2002