Bereiden: Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3. Vorm invetten. Deeg erin leggen (na half uur koelkast) en naar de kanten toe uitdrukken zodat bodem en klein deel van de rand met deeg zijn bedekt. Bodem bedekken met bakpapier. In midden van de oven de taartbodem ca. 30 minuten bakken.
Intussen in koekenpan spek op laag vuur ca. 5 minuten bakken. Intussen uien pellen en in dunne ringen snijden. Uien door spek scheppen en nog ca. 2 minuten zachtjes bakken. Op smaak brengen met peper. In kom crème fraîche en 2 eieren door elkaar kloppen. Bodem uit de oven nemen (na 30 minuten baktijd), bakpapier verwijderen, spek en uien over de bodem verdelen. Pijnboompitten erover strooien. Eimengsel doorkloppen en erover schenken. Kaas erover strooien. Taart terugzetten in de oven en in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Lekker met eikenbladsla (zeggen ze), maar ook zonder.
Dit gerecht gegeten met: