PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Mexicaanse rijst met kibbeling
4 porties
Type:VisgerechtIngredienten:
Dieet?zakje seasoning mix voor Mex. rijst (Casa Fiƫsta)
1 rd paprika
4 eetl. olie
300 gr. rijst
2 dl. tomatensap
400 gr. kibbeling
400 gr. (blik) Mexico melange (Bonduelle)
Kenmerkende ingredient(en)rijst, kibbeling
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:35 min.
Mix mengen met 2 dl. water en ca. 5 minuten laten staan. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Rijst al omscheppend in ca. 2 min. glazig bakken. Mix, paprika en tomatensap erdoor roeren. Rijst afgedekt in ca. 20 minuten heel zachtjes gaar koken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en kibbeling al omscheppend ca. 8 minuten bakken. Mexicaanse rijst op 4 borden scheppen. Kibbeling erover verdelen. Mexico melange (verwarmd) ernaast scheppen.

Het kan ook met tomatenpuree i.p.v. tomatensap. Dan meer water bij de mix doen.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 12/27/2001
Laatste wijziging: 12/27/2001