PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kalkoen fricassée
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?400 gr kalkoenfilet, in stukjes
50 gr boter of vloeibaar bakproduct
2 sjalotten, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngesneden
250 gr champignons, in kwarten
2 el bloem
150 ml droge witte wijn
250 ml kookroom
peper en zout
Kenmerkende ingredient(en)kalkoen, witte wijn, kookroom
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:20 min.
Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de kalkoen in 4 minuten rondom bruin. Neem uit de pan

Voeg de rest van de boter toe en fruit de sjalot 4 min. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Schenk de wijn en de kookroom erbij. Laaat de saus op laag vuur indikken en breng op smaak met peper en zout.

Voeg de kalkoen weer toe en warm nog 2 min. door. Lekker met rijst of een aardappelgerecht en haricots verts.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 07/13/2012
Laatste wijziging: 07/13/2012