PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Bosbessencake met citroenglazuur
porties
Type:gebakIngredienten:
Dieet?VOOR 1 CAKE
200 g bloem+ extra
2 tl bakpoeder
snuf zout
3 eieren
175 g Griekse yoghurt
200 g suiker
1 tl vanille-essence
100 ml zonnebloemolie
150 g bosbessen
75 g poedersuiker
25 ml citroensap
Kenmerkende ingredient(en)
Soort:cake
Voorbereiding: min.
Bereiding:50 min.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.

Meng bloem, bakpoeder en zout in een beslagkom.

Mix de eieren, yoghurt, suiker, vanille en olie in een andere kom.

Roer de natte ingrediënten door de droge tot een mooi beslag ontstaat.

Meng de bosbessen met 1 el bloem en spatel ze voorzichtig erdoor.

Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ca. 50 min. goudbruin en gaar (check met een saté prikker).

Roer het citroensap door de poedersuiker tot glazuur.

Haal de cake uit de oven, laat in de vorm afkoelen, stort hem dan op een rooster en bedruppel met glazuur.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/08/2024
Laatste wijziging: 05/08/2024