PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Groenteprut bij vis, eend, kip of pasta
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1/2 winterwortel
3 stengels bleekselderij
1 ui
olijfolie
1,5 dl witte wijn
1 teen knoflook (facultatief)
verse rozemarijn (facultatief)
Kenmerkende ingredient(en)wortel, bleekselderij, ui
Soort:Bijgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:30 min.
Snijd de wortel, bleekselderijstengels en ui grof voor en draai alles samen tot grof gruis in de keukenmachine, of snijd het verder heel klein met een mes. Pulp moet het niet worden. Fruit het mengsel in een gulle scheut olie, al roerend, een minuut of 5. Giet de wijn erbij, voeg zout toe en draai het vuur laag. Eventueel knoflook en/of rozemarijn toevoegen. Laat een kwartier zacht pruttelen onder een deksel.

Bereid/bak de eendefilets of wat je verder bedacht hebt in een andere pan in een minuut of 4 en serveer het een met het ander.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 09/01/2010
Laatste wijziging: 01/17/2011