Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Worteltaart met limoenglazuur
Type:Zoet hapjeIngredienten:
Dieet?225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
2 tl koek- en speculaaskruiden
1 mespunt zout
200 g lichtbruine basterdsuiker
3 eieren
150 ml zonnebloemolie
500 g winterpeen
95 g pistachenoten (bakje)
185 g roomkaas (bakje)
150 g poedersuiker
1 limoen (schoongeboend)
Keukenspullen: bakpapier, brownievorm
Kenmerkende ingredient(en)wortel, zelfrijzend bakmeel
Soort:Gebak
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:45 min.
Wachttijd:45 min.
1. Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Bekleed de brownievorm met bakpapier. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom. Voeg de kruiden en het zout toe. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 min.

2. Schil en rasp de winterpeen. Voeg de peen en hele pistachenoten toe aan het bakmeel en roer met een spatel tot een glad beslag. Schep het beslag in de brownievorm. Bak de worteltaart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat in ongeveer een uur afkoelen tot kamertemperatuur. Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar.

3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de taart met het limoenrasp en snijd in 16 stukjes.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/11/2016
Laatste wijziging: 05/11/2016