PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Spaghetti met tuinbonen en gerookte zalm
4 porties
Type:VisgerechtIngredienten:
Dieet?300 g volkoren spaghetti (pak 500 g, biologisch)
1 citroen, schoongeboend
3 el amandelen (bakje 100 g), grof gehakt
3 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
2 doosjes tuinbonen fijn (a 300 g, diepvries), ontdooid
1 zakje bosui (3 stuks), in ringetjes
1 pakje gerookte zalmsnippers (200 g)
Kenmerkende ingredient(en)spaghetti, tuinbonen, gerookte zalm
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:10 min.
Bereiding:15 min.
1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Rooster de amandelen in een koekenpan zonder boter of olie 3 min. Laat afkoelen op een bord.
2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3. Verhit de olie in de koekenpan, voeg de knoflook en de tuinboontjes toe en bak 1 min. Voeg 50 ml water toe en verwarm nog 4 min. tot de tuinboontjes gaar zijn en het water verdampt is. Voeg de bosui toe en bak 1 min. mee. Roer de zalmsnippers erdoor.
4. Meng de spaghetti met de tuinbonen en de zalm. Voeg het citroenrasp toe en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Verdeel de spaghetti met tuinbonen en zalm over 4 diepe borden. Garneer met de amandelen.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/18/2012
Laatste wijziging: 01/18/2012