PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Griesmeelcake met wortel en sinaasappel
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?100 gr amandelmeel
2 sinaasappels, schoongeboend
2 eieren
250 gr fijne suiker
150 gr boter, op kamertemperatuur en in blokjes
250 gr ricotta
300 gr winterpeen, geschild
250 gr griesmeel
1/2 zakje bakpoeder
keukenmachine o.i.d.
cakevorm 30 cm, ingevet
eventueel bakpapier
satéprikker
Kenmerkende ingredient(en)griesmeel, winterwortel
Soort:Gebak e.d.
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:50 min.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de oranje schil van de sinaasappels en doe het rasp met de eieren, suiker, boter en de helft van de ricotta in een kom en mix 5 min. met een mixer.

Doe het amandelmeel in een grote mengkom. Rasp of maal de winterpeen grof en houd apart.

Meng het griesmeel, de bakpoeder en een mespunt zout door het amandelmeel. Roer het ricottamengsel erdoor en voeg daarna de peen toe.

Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Alleen de vorm invetten gaat ook. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 50 minuten in het midden van de oven. Controleer na 40 min. op gaarheid met een satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Neem de cake uit de oven en laat 15 min afkoelen in de vorm. Til de cake uit de vorm en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen. Pers ondertussen een 1/2 sinaasappel uit en roer een eetlepel sap of wat meer door de rest van de ricotta. Serveer de cake met de sinaasappelricotta.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 02/08/2014
Laatste wijziging: 12/01/2022