PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kipfilet in zoetzure saus
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?3 bosuitjes
1 kleine rode paprika
200 gr. kipfilet
2 eetl olie
1 teentje knoflook
(1 theelepel sambal oelek)
1 eetl. oestersaus
375 gr. (pot) Cantonese zoetzure saus
25 gr. (of meer) gezouten cashewnoten
15 gr. verse koriander (of een beetje uit een potje)
mihoen
sperziebonen
Kenmerkende ingredient(en)kipfilet, zoetzure saus
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:25 min.
Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 2 cm. snijden. Paprika schoonmaken en in stukken van ca. 1 cm. snijden. Kipfilet in reepjes snijden. In wok olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Direct (sambal en) oestersaus toevoegen. Kipreepjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Bosui en paprika toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Zoetzure saus erdoor scheppen. Afgedekt in ca. 8 minuten zachtjes gaar laten worden. Cashewnoten erdoor scheppen. Koriander erboven fijnknippen. Serveren met mihoen.

Ook lekker met eiermie en eventueel sperziebonen. I.p.v. kipfilet kan tofu gebruikt worden. Het kan ook zonder oestersaus.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 12/28/2001
Laatste wijziging: 08/20/2019