PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Kabeljauw met eieren uit de oven met winterwortelvariatie
4 porties
Type:VisgerechtIngredienten:
Dieet?400 gr. graatloze kabeljauw
2 eieren, 2 eetlepels room
1 tl maizena
zout, 2 tl citroensap
600 gr. winterwortel, 1 ui
klontje margarine (of beetje olie)
zakje dillesaus met 3 el room, peterselie en bieslook
Kenmerkende ingredient(en)vis, winterwortel
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:60 min.
Kabeljauw (ontdooien), in kleine stukjes snijden en deze met een vork fijnmaken. Oven voorverwarmen op 200 graden. Eidooiers loskloppen met room, maizena, zout en citroensap. Door de vis mengen. Eiwitten stijfslaan en luchtig door de vis scheppen. Massa overdoen in een ingevette vorm. Ca. 40 minuten middenin de oven zetten.

Intussen: wortelen schrappen en in plakjes snijden. Ui snipperen. In pan klontje margarine smelten (of olie) en hierin ui 3 minuten zachtjes fruiten. Wortel toevoegen en even meebakken. Scheut water en wat zout toevoegen en de wortel in ca. 15 minuten zachtjes gaar koken.

Lekker met aardappelen en groene kruidensaus: saus volgens gebruiksaanwijzing op het pakje, room en kruiden erdoor roeren.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 06/10/2001
Laatste wijziging: 06/10/2001