PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Groentefriet met falafel en yoghurtsaus
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?Voor 4 personen:
2 winterwortels
1/2 knolselderij
2 groene paprika's
3 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels zeezout met groene kruiden
falafelballetjes voor 4 pers.
1/2 bakje bieslook
100 ml magere yoghurt
Kenmerkende ingredient(en)falafel, wortel, knolselderij
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:30 min.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de winterwortels en knolselderij en snijd in frieten. Verwijder steelaanzet en zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in repen.

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met zout en kruiden.

Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Schep na 15 minuten om.

Verwarm tijdens de laatste 10 minuten de falafelballetjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de bieslook met de yoghurt. Breng op smaak met versgemalen peper.

Schep de groentefriet op een schaal (of op de borden) en serveer met de bieslookdip en falafelballetjes.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/29/2014
Laatste wijziging: 05/29/2014