Afdrukken
Versturen
Naam:
Limoen-ricottacake
4
porties
Type:
Vegetarisch
Ingredienten:
Dieet?
8 tot 10 punten:
75 gr Becel Original + extra om in te vetten
rasp en sap van 2 limoenen
150 gr honing
750 gr ricotta
3 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
voor de siroop:
2 limoenen
150 gr suiker
10 blaadjes verse munt, fijngehakt
Kenmerkende ingredient(en)
limoen, ricotta
Soort:
Gebak e.d.
Voorbereiding:
min.
Bereiding:
25
min.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 cm doorsnee dun in met Becel Original.
Mix voor de cake de limoenrasp en het -sap samen met de becel, de honing en de ricotta tot een gladde crème.
Splits de eieren en voeg de dooiers één voor één al mixend toe.
Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel het erdoor. Klop de eiwitten stevig in een vetvrije kom en spatel ze snel door het beslag.
Doe alles over in de springvorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Rasp voor de siroop de schil van 1 limoen en pers ze alle 2 uit. Breng het sap met de rasp, suiker en 2 eetlepels water aan de kook en laat 2-3 minuten zachtjes koken. Roer de munt erdoor en lepel de siroop over de cake.
Laat de cake afkoelen en snijd in punten.
Dit gerecht gegeten met:
Jenny, Ron, Saskia
Gemaakt:
01/08/2015
Laatste wijziging:
01/08/2015