PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Plaattaart met gemengde paddenstoelen en cheddar
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?voor 4 personen:
1 pak mix voor witbrood
2 eetl boter
2 eetl rozemarijn
2 uien in grote ringen
(eventueel 1/2 eetl suiker)
400 gr gemengde paddenstoelen
1 eetl olie
100 gr cheddar of meer, grof geraspt
Kenmerkende ingredient(en)paddenstoelen
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:45 min.
Bereiding:25 min.
Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met 1 eetl boter en voeg er 2 eetl rozemarijn aan toe. Kneed goed door en laat eenmaal rijzen. Verhit de rest van de boter en fruit hierin de uienringen (met de suiker) op een lage stand in circa 15 minuten zacht en kleverig. Het kan ook zonder suiker.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit er grootte van de bakplaat. Leg het deeg op de bakplaat en verdeel de uien erover. Snijd grote paddenstoelen doormidden en laat de rest heel. Schud de paddenstoelen om met de olie, zout, versgemalen peper en nog wat rozemarijn. Verdeel dit over de uien. Bestrooi met de cheddar en bak de plaattaart in de oven in ca 25 minuten gaar.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 10/12/2013
Laatste wijziging: 10/12/2013