PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Bobotie
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?500 gr gehakt
2 sneetjes oud witbrood
1/2 kopje melk
2 middelgrote uien
1 eetl citroensap
1 eetl suiker
1 eetl kerrie
1 theelepel koenjit
2 eetl chutney
2 eieren
handje rozijnen, evt ook gedroogde abrikozen
4 laurierblaadjes
1 dl melk
Kenmerkende ingredient(en)gehakt, uien, kruiden, chutney
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:45 min.
Bereiding:60 min.
Oven voorverwarmen op 160 graden. Rozijnen en evt. abrikozen in beetje warm water wegzetten om te wellen. Brood in melk weken. Uien snipperen en glazig bakken, toevoegen: citroensap, suiker, kerrie en koenjit en op laag vuur even meebakken.

Gehakt in kom doen, toevoegen: uimengsel, vermalen geweekt brood, afgegoten rozijnen en evt. abrikozen, chutney. Naar smaak afmaken met zout en peper. 1 Ei loskloppen en erdoor mengen. Een grote platte bal vormen en in beboterde ovenschaal leggen. Rand schaal vrijlaten. Steek bovenin gehakt de laurierblaadjes, er mag nog net een puntje uitsteken. Zet de schaal in de oven. Ondertussen 2de ei met melk loskloppen en desgewenst wat zout en peper toevoegen.

Na een half uur eimengsel over gehakt uitgieten, daarna schaal nogmaals een half uur in de oven en op 160 graden doorbakken.

Leker met rijst en lichte salade en/of schaaltjes met schijfjes banaan, mandarijnpartjes, komkommer/appelsalade en chutney.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/02/2008
Laatste wijziging: 01/02/2008