PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Bonenburgers
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 grote ui
3 tenen knoflook
1/4 rode paprika
olie
1 tl geplette korianderzaadjes
1/2 tl komijnzaad
2 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
1 blikje zwarte bonen 400 gr
1 ei
3 el gehakte platte peterselie
2 à 3 el bloem
zout,
peper
evt. paneermeel
Kenmerkende ingredient(en)zwarte bonen
Soort:Bijgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:8 min.
Snijd ui, knoflook en paprika klein. Bak ze op een zacht vuurtje tot de ui glazig is. Zet dan het vuur hoger en voeg koriander, komijn, paprika- en chilipoeder toe en bak een paar minuten tot het begint te geuren.
Laat het geheel wat afkoelen.

Giet de bonen af en prak ze. Dat kan grof: dan krijg je burgers met een stevige bite. Het kan ook mooi fijn gepureerd: dan herkent niemand meer een boon in de burger.
Meng de bonenprut met ei, de ietwat afgekoelde ui en paprika, peterselie, bloem, zout en peper. Roer het goed door: als het te dun is, kun je er bloem of paneermeel in doen. Niet te veel, want dan worden je burgers droog, maar ook niet te weinig, want dan kun je er geen burgers van maken.

Laat het mengsel een half uurtje in de koelkast opstijven. Maak er dan burgers van.
Verhit olie in een anti-aanbakpan en bak de burgers een minuut of 2 aan elke kant.
Heet zijn ze het lekkerst.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 02/12/2014
Laatste wijziging: 02/12/2014