PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Pizza met paddestoelen en geitenkaas
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?voor 2 personen
- voor het deeg:
250 g tarwebloem
7 g gedroogde gist (zakje)
1 el honing
150 ml lauw water
1 tl zout
5 el olijfolie
- voor de topping:
2 (of 3) sjalotjes, in dunne ringen
100 g verse paddestoelen naar keuze
150 g verkruimelde verse geitenkaas
1 el honing
zeezoutvlokken
3-4 takjes verse salie (grote blaadjes gescheurd)
Kenmerkende ingredient(en)paddenstoelen
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:45 min.
Bereiding:15 min.
Meng de bloem met de gist en het zout. Meng het water met de honing en de olie en giet bij de bloem. Roer flink totdat er een mooi, vochtig en kleverig deeg ontstaat en kneed dit 1-2 min. met de hand. Laat het deeg in een deegkom afgedekt met een theedoek 30 min. op een warme plek rijzen. Kneed het dan opnieuw even en rol het op een met bloem bestoven werkvlak met een deegrol uit tot een platte pizzabodem.

Leg het deeg op een met olie bestreken pizza- of bakplaat. Verdeel de sjalotjes, paddenstoelen en geitenkaas erover. Druppel de honing erover en strooi wat zeezout over het deeg. Bak de pizza 10 min. op 225°C tot hij goudbruin en knapperig is. Verdeel de salie over de pizza en serveer.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 12/14/2014
Laatste wijziging: 11/15/2020