PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Hongaarse kip
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?biologische kip
olijfolie (of reuzel of boter)
3 uien, gesnipperd
3 tenen knoflook, gehakt
2 el (!) paprikapoeder (zoet of mild)
1 tl karwijzaad
peper en zout
3 dl kippenfond (of bouillon)
1 groene paprika, in kleine blokjes
2 smaaktomaten, in kleine blokjes
Kenmerkende ingredient(en)kip
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:60 min.
Hak de kip in zes stukken. Braad eerst de stukken om en om goudbruin in wat olie. Haal uit de pan, en gooi het vet weg. Fruit vervolgens de uien. Officieel moet dat in een flinke eetlepel reuzel (varkensvet), maar olie of boter werkt ook. Doe het op lage temperatuur, zodat de ui langzaam verkleurt, een minuut of zeven. Pas op het laatst bakt u de knoflook mee, één minuut, en tot slot kruidt u met paprikapoeder, karwijzaad, peper en zout. Dat is belangrijk, anders verbrandt de paprika en krijg je een bittere smaak. Giet de fond erbij, zet het vuur even wat hoger, en roer goed. Leg de stukken kip in de saus, en laat een klein uurtje zachtjes smoren onder een gesloten deksel. Draai de stukken af en toe om. Pas het laatste kwartier doet u de blokjes paprika en tomaat erbij. Lekker met brood, en een flinke kwak sour cream erbovenop.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/29/2011
Laatste wijziging: 01/29/2011