Maal de koekstukjes met de keukenmachine (of stamp met een vijzel) tot grof zand. Meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de springvorm en druk gelijkmatig aan. Zet in de koelkast. Week de gelatineblaadjes ca. 10 minuten in koud water. Klop intussen met een mixer de roomkaas met de advocaat tot een glad lichtgeel mengsel. Klop daarna de slagroom met de basterdsuiker stijf. Haal de gelatineblaadjes uit het water en doe ze met ‘aanhangend water’, dus zonder ze uit te knijpen, in een pannetje. Laat de gelatine al roerend op laag vuur helemaal vloeibaar, maar niet te heet worden.
Spatel eerst de gelatine en daarna de slagroom door het advocaatmengsel: werk snel, anders gaat de gelatine al opstijven. Schenk het mengsel over de koekbodem en zet de vorm een paar keer hard op het aanrecht om de advocaatvulling gelijkmatig te verdelen. Laat minstens zes uur opstijven in de koelkast. Verwijder de springvorm en het bakpapier, bestrooi de taart met chocolade en garneer op het laatst met suikerkipjes en eitjes.
Dit gerecht gegeten met: