Verhit in een andere pan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de tomaathelften, de bouillon, de tomatenpuree, de rode wijn (of sherry), zout en peper naar smaak en de Worschestershiresaus toe en laat de massa gedurende 10 minuten sudderen op laag vuur.
Maak van de boter, het meel en de melk een dikke saus en meng er zout en nootmuskaat naar smaak en de eierdooiers door.
Leg op de bodem van een beboterde, vuurvaste schaal een paar plakken aubergine, daarop een deel van het tomatenmengsel en vervolgens enkele plakken kaas. Ga zo door tot alles op is.
Schenk daarna de saus over het gerecht uit en plaats de schaal gedurende 3 kwartier in een matig voorverwarmde oven (175 - 200°C).
Geef bij de moussaka gekookte aardappelen, rijst of stokbrood en een schaaltje komkommer of een frisse sla. Dit gerecht gegeten met: