PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Risotto met peren en gorgonzola
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 g risottorijst (pak 500 g)
75 g droge witte wijn
1 liter groentenbouillon (van tablet)
2 rijpe conference peren
40 g boter of iets vloeibaars ter vervanging
155 g Gorgonzola (kaas), in stukjes
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
Kenmerkende ingredient(en)rijst, gorgonzola, peren
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:35 min.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit daarin de ui glazig. Voeg na 5 min. de rijst toe en bak deze op hoog vuur tot de korrels glanzen. Blus af met de wijn en laat deze al roerend verdampen.

Draai het vuur laag en schenk er een flinke scheut bouillon bij. Laat de risottorijst dit al roerend opnemen. Blijf om de paar min. bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes. Voeg de blokjes peer en de Gorgonzola toe aan de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

Neem de pan van het vuur en roer wat boter of vervanger en de Parmezaanse kaas erdoor. Leg de deksel op de pan en laat de risotto 2 min. staan. Verdeel over 4 borden.

Lekker met geroosterde pompoen met rozemarijn.


Dit gerecht gegeten met:
Hanny en Alex bij hen thuis

Gemaakt: 03/27/2011
Laatste wijziging: 03/27/2011