PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Leidse hutspot
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?500 gr. pastinaak
500 gr. winterwortel
2 fijngesneden uien
1 laurierblad
350 gr. witte bonen (pot)
100 gr. geraspte komijnenkaas
2 eetl. peterselie, fijngeknipt
1 theelepel tijm
peper, zout
Kenmerkende ingredient(en)pastinaak, winterwortel, komijnenkaas
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:35 min.
Pastinaak en wortel schoonboenen, schillen en in plakjes van 1 cm. dik snijden. Met de ui opzetten in water met wat zout en laurierblad en op laag vuur in 20-25 min. gaarstoven. Zo nodig meer water toevoegen. Na 15 min. de uitgelekte bonen toevoegen en meestoven. Kaas, peterselie en tijm toevoegen. Alles door elkaar stampen en op smaak brengen met zout en peper.

Variatie (niet vegetarisch): 100 gr. spekblokjes uitbakken en door de stamppot scheppen. Rookworst is er ook lekker bij.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 12/30/2001
Laatste wijziging: 12/30/2001