PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Risotto met bospaddestoelen
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?30 gr gedroogde bospaddenstoelen
250 ml kokend water
2 el roomboter
2 el olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
300 gram arboriorijst
1 glas witte wijn
1,25 l hete groentebouillon
100 gr gemengde verse paddenstoelen, schoongemaakt, grote in stukken
2 el roomboter
geraspte parmezaan
zout en peper naar smaak
extra parmezaan voor garnering
Kenmerkende ingredient(en)
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:45 min.
Doe de gedroogde paddenstoelen in een grote kom en voeg het kokende water toe. Laat de paddenstoelen 5 min. staan, neem ze daarna uit de kom en schenk het weekvocht door een met kaasdoek beklede zeef. Zet de kom apart.
Smelt de boter en de olie in een grote pan en bak daarin de ui, knoflook en bleekselderij tot de ui zacht wordt. Roer de rijst door het mengsel tot alle korrels zijn bedekt met een laagje vet.
Voeg de wijn toe en roer deze erdoor tot hij bijna is verdampt. Schenk het kookvocht van de paddenstoelen bij de bouillon en voeg 1 soeplepel bouillon toe aan de risotto. Roer deze door de rijst tot het vocht bijna is opgenomen, voeg dan weer een lepel toe en ga zo door tot de rijst beetgaar is.
Bak intussen de verse paddenstoelen in een grote koekenpan in de boter goudbruin. Bak er niet te veel tegelijk, want dan komt er teveel vocht vrij en bakken ze niet, maar koken ze.
Voeg de geweekte en de gebakken paddenstoelen toe aan de risotto. Breng op smaak met (zo nodig) zout en peper en bestrooi met geraspte parmezaan.

Dit gerecht gegeten met:
Hanny en Alex

Gemaakt: 12/16/2014
Laatste wijziging: 12/16/2014