PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Groene couscoussalade 4 pers.
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?150 g couscous
1,6 dl kokend water of groentebouillon
1 kleine ui in dunne ringen
1 eetl. olijfolie
¼ theel. zout
¼ theel. gemalen komijnzaad
50 g ongezouten pistachenoten,
gedopt, geroosterd en fijngehakt
3 bosuien in dunne ringen
1 verse groene peper, in dunne
ringetjes
30 g rucola, fijngehakt
eventueel feta
Voor de kruidenpasta:
20 g peterselie
20 g koriander
2 eetl. gehakte dragon
2 eetl. gehakte dille
2 eetl. gesnipperde munt
1 dl olijfolie
Kenmerkende ingredient(en)couscous, kruiden
Soort:Bijgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:45 min.
- Doe de couscous in een schaal en giet er kokend water of de bouillon overheen. Roer even door, dek de schaal af met plastic folie en laat een minuut of 10 staan.
- Bak intussen de ui in een koekenpan in de olie goudbruin. Meng het zout en de komijn erdoor. Laat het iets afkoelen en roer met een vork door de couscous.
- Snijd de kruiden voor de pesto al een beetje fijn, doe ze in een blender en pureer ze.
- Roer de pesto met een vork door de couscous en meng dan de pistachenoten, bosui, groene peper en rucola erdoor.

De salade doet het goed als bijgerecht. Met wat feta erdoor is het ook een prima maaltijdsalade.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 04/11/2011
Laatste wijziging: 07/11/2011