PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Sukadelappen met kaneel en port
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?Voor 3 personen
600 gram sukadelappen
olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
4 knoflooktenen, fijn gehakt
10 jeneverbessen, gekneusd
2 laurierblaadjes
½ el kaneel
3 dl kalfs- of runderfond
1 dl port
1 klontje roomboter
Kenmerkende ingredient(en)sukadelappen
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:20 min.
Bereiding:180 min.
Vraag uw slager om extra dikke plakken sukade, 2 ons per stuk of meer. Kruid ze met zout en peper. Verhit een scheut olie in een braadpan, en bak de sukade aan alle kanten mooi bruin. Voeg de uien en de knoflook toe, schep even om, en voeg de jeneverbes, laurier, kaneel, fond en port toe. Breng de boel even aan de kook, draai het vuur laag en schuif er een sudderplaatje onder. Deksel erop, en niet meer naar omkijken.

Haal na 2,5 tot 3 uur het vlees en de laurier uit de pan. Voeg een klontje boter toe aan het stoofvocht, en pureer het tot een gladde saus met de staafmixer. Serveer de sukadelapjes met aardappelpuree, erwtjes en een gulle lepel saus. Of met gekookte aardappelen en rode kool.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 11/12/2008
Laatste wijziging: 11/12/2008