PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Gepofte aardappel (met bieslookcrème)
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?grote kruimige aardappelen
(voor de bieslookcrème:
100 gr. verse roomkaas met kruiden
2 eetl. crème fraîche
zakje verse bieslook
peper)
Kenmerkende ingredient(en)aardappel
Soort:Bijgerecht
Voorbereiding:5 min.
Bereiding:22 min.
Boen de aardappels schoon, droog ze, prik er op een paar plaatsen gaatjes in, leg de aardappels op wit keukenpapier in de magnetron. Laat ze op vol vermogen (700 Watt) bijna gaar worden: ca. 3 minuten per aardappel. Verpak de aardappels en laat ze buiten de magnetron nog ca. 10 minuten nagaren.

(Bieslookcrème: roomkaas losroeren met cr. fraîche. 3/4 van de fijngeknipte bieslook door de roomkaas roeren. Op smaak brengen met peper. Gepofte aardappelen diep insnijden en crème beetje door de kruim werken. Rest van bieslook erover strooien.)


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 06/10/2001
Laatste wijziging: 12/30/2001