Afdrukken
Versturen
Naam:
Roedjak
4
porties
Type:
Fruitgerecht
Ingredienten:
Dieet?
1 citroen
60 g bruine basterdsuiker
1 tl sambal oelek
eventueel 1 tl trassi en 1 eetl tamarindepasta
1 ananas
1 stevige handpeer (bijv. conference)
1 appel (bijv. jonagold)
eventueel 1 komkommer
Kenmerkende ingredient(en)
appel, peer, ananas
Soort:
Bijgerecht
Voorbereiding:
min.
Bereiding:
30
min.
1.
Pers de citroen uit. Verwarm 4 el water in een steelpan, voeg de basterdsuiker toe en laat op laag vuur koken tot alle suiker is opgelost. Voeg de sambal toe en laat nog 5 min. zacht doorkoken. Breng op smaak met 2 el citroensap. Laat afkoelen.
2.
Schil de peer en appel en snijd het vruchtvlees in stukjes. Slacht de ananas en snijd in stukjes. (Snijd de komkommer in lange, schuine plakken. Snijd de plakken weer in de lengte doormidden.)
3.
Leg het fruit (en de groente) in een schaal. Roer de afgekoelde saus erdoorheen.
Dit gerecht gegeten met:
Thea en Ed, Jen, Ron, Saskia, Michel
Gemaakt:
01/10/2017
Laatste wijziging:
01/10/2017