PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Prei-bietenquiche met feta
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?2 preien
2 el olijfolie om in te bakken
zout, evt. peper
1 rol koelvers bladerdeeg
4 eieren (M)
200 ml halfvolle slagroom
blaadjes van 1of 2 takjes tijm
4 voorgekookte rode bieten, in plakjes
40 gr pecannoten, grof gehakt
150 gr feta
extra nodig:
lage (quiche)vorm van +/- 22 cm doorsnee,
bodem bekleed met bakpapier
bakkorrels
Kenmerkende ingredient(en)rode bieten, prei, feta
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:45 min.
30 minuten bereidingstijd, 45 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 190 graden celsius.

Halveer de preien in de lengte, spoel de stengels goed uit en snijd in halvemaantjes van 1 cm dik. Verhit de olie en bak de prei hierin omscheppend in 2 tot 3 minuten beetgaar. Voeg zout en evt. peper toe naar smaak.

Bekleed de vorm met het deeg en snijd het teveel weg. Bedek de bodem met bakpapier en verdeel de bakkorrels erover. Bak 15 minuten voor in het midden van de oven.

Roer de eieren los met de room, roer de tijm erdoor en breng op smaak met zout. Neem de taart uit de oven en verwijder bakpapier en -korrels. Verdeel de prei en de biet over de bodem, bestrooi met de pecannoten en overgiet met het eiermengsel. Verkruimel de feta erboven en bak de quiche in nog ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/24/2021
Laatste wijziging: 05/24/2021