Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Broccolistamppot met noten en geitenkaas
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?1 kg kruimige aardappel
900 g broccoliroosjes (diepvries)
1 bosje salade-ui
200 g geitenkaas naturel 45+
80 g saladenotenmix
1 el gedroogde dragon
130 g zongedroogde tomaten
Kenmerkende ingredient(en)aardappelen, broccoli, geitenkaas
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding: min.
Bereiding:35 min.
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 2 x 2 cm. Kook ze in 15 min. gaar in een ruime pan. Kook de bevroren broccoli de laatste 4 min. met de aardappelen mee. Giet af en vang een kopje kookvocht op.
2. Snijd ondertussen de salade-ui in ringetjes en verkruimel de geitenkaas. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de noten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak ze grof. Voeg een ½ kopje kookvocht (per 4 personen), de salade-ui en dragon toe aan de aardappelen en broccoli en stamp dit met de pureestamper tot een grove puree.
3. Voeg de tomaten met de olie uit het bakje en de helft van de geitenkaas toe aan de stamppot en schep om. Voeg meer kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de geitenkaas en de noten. Serveer direct.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 07/01/2017
Laatste wijziging: 07/01/2017