PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Gevulde eieren nr. 2
4 porties
Type:EiergerechtIngredienten:
Dieet?10 eieren
1 klein blikje tonijn
1 el kappertjes
2 el bieslook, fijngehakt
6 el mayonaise
3 el yoghurt
75 gr holl. garnalen
2 el dille, fijngehakt
mespunt cayennepeper
100 gr diepvries tuinerwten, ontdooid
100 gr zachte geitenkaas
10 muntblaadjes in dunne reepjes
Kenmerkende ingredient(en)eieren, mayonaise
Soort:Snack
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:45 min.
Kook de eieren hard. Spoel af en pel ze. Halveer de eieren met een scherp mes. Haal de dooierhelften eruit en verdeel ze over twee kommetjes.

Meng door het ene kommetje het blikje tonijn, de kappertjes, 1 el bieslook, 4 el mayonaise en 2 el yoghurt. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Vul 6 van de eierhelften met deze tonijnsalade en bestrooi met de rest van de bieslook.

Meng door het andere kommetje eidooiers de rest van de mayonaise, de yoghurt, de garnalen, 1 el dille en cayennepeper. Breng op smaak met zout en vul hiermee 8 eierhelften. Strooi de rest van de dille er overheen.

Prak de tuinerwtjes met een vork in een kommetje tot een grove puree en roer hier de geitenkaas en munt doorheen. Verdeel het mengsel over de rest van de eierhelften en bestrooi met peper uit de molen.

Serveer de gevulde eieren op een mooie schaal of etagère.

Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 04/04/2013
Laatste wijziging: 04/04/2013