PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Thaise kip-komkommercurry
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?Voor 2 personen:
(zonnebloem-) olie
1 volle eetlepel groene currypasta
100 g santen
ca. 200 g kipfilet, in blokjes
1 kleine ui, gesnipperd
1 kleine komkommer, geschild, in blokjes
1 vleestomaat, in blokjes
ca. ½ eetl. Thaise vissaus
limoen- of citroensap
pandanrijst
Kenmerkende ingredient(en)kip, komkommer, kerrie
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:10 min.
Bereiding:25 min.
Verhit een scheutje olie in een wok/braadpan en bak de ui 3 minuten op laag vuur. Roer eerst de currypasta en daarna de komkommer erdoor en voeg vervolgens de santen en tomaatblokjes toe. Laat 10-12 minuten met het deksel op de pan zachtjes stoven tot de komkommer bijna zacht is, schep af en toe om. Voeg de kip toe, schep even om en stoof nog 5-8 minuten (afhankelijk van de grootte van de kipblokjes) tot de kip nèt gaar en dus nog mals is. Maak op smaak af met vissaus en wat limoensap en warm nog even door. Serveer met pandanrijst.



Dit gerecht gegeten met:
Ron, Jenny


Gemaakt: 06/16/2011
Laatste wijziging: 06/19/2011