PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Boerenkool
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?1 kg kruimige aardappels
2 uien
500 gr gesneden boerenkool
(125 gr magere spekblokjes)
1 dl melk
scheutje natuurazijn
nootmuskaat
1 rookworst
Kenmerkende ingredient(en)boerenkool, rookworst
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:30 min.
Bereiding:30 min.
Pel en snipper de uien. Kook de boerenkool in 40 min. gaar. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar in een andere pan.

(Bak de spekblokjes uit. Schep de uisnippers erbij en bak het geheel nog enkele minuten). Of bak de uisnippers in wat olie. Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk.

Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Giet de boerenkool af en meng deze met ui, azijn en bakvet of ander vet door de puree. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Schep de stamppot op 4 borden (en verdeel de uitgebakken spekblokjes erover). Geef de rookworst erbij.

Je kunt ook boerenkoolstamppot maken van alleen aardappelen, boerenkool, melk en wat vettigheid en daarbij een rookworst.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 11/17/2010
Laatste wijziging: 12/11/2013