PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Chutney
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?500 gr verse rijpe mango's
375 gr zoetzure appels
1 eetl zout
250 gr gesnipperde ui
6 dl azijn van goede kwaliteit
handje rozijnen
350 gr bruine suiker
1 flinke theelepel gemberpoeder of djahé
Kenmerkende ingredient(en)mango, appel
Soort:Bijgerecht
Voorbereiding:45 min.
Bereiding:60 min.
Mango's en appels schillen, in schijfjes snijden en met zout bestrooien. 6 Uur laten staan. Daarna afspoelen en laten uitlekken. Mango en appel in roestvrij stalen pan doen en toevoegen: 250 gr gesnipperde ui en 6 dl azijn. Laat al sudderend zacht worden, dan toevoegen: handje rozijnen, 350 gr bruine suiker en 1 flinke theelepen gemberpoeder (of djahé). Roer met houten lepel tot alle suiker is opgelost. Daarna alles blijven stoven, zonder deksel, en laten verdampen totdat er een tamelijk dikke massa overblijft. Regelmatig blijven roeren, totdat er geen vocht meer vrijkomt.

Zet de schone, hete jampotten op een natte theedoek en schep de chutney erin tot 1 cm onder de rand. Sluit direct af en laat afkoelen. Op koele, donkere plek bewaren. Na 4 tot 6 weken is de chutney op zijn best.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 01/02/2008
Laatste wijziging: 01/02/2008