Afdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Bonenburgers met komkommer-ananas guacamole
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?Voor de burgertjes:
1/2 rood uitje, in fijne blokjes
1 teentje knoflook, gehakt
Olijfolie
1 tomaat, fijngesneden
1/2 Spaans pepertje, fijngehakt
1 blik kidneybonen (225 g), uitgelekt en afgespoeld
Zout naar smaak
50 g broodkruim
1 eitje, losgeklopt
Wat tarwebloem
1 eetl. korianderblad, fijngehakt
Voor de guacomole:
1/4 komkommer (geschild, van zaadlijsten ontdaan), in blokjes
1/2 rood uitje, heel fijn gesnipperd
1/2 groen pepertje, fijngesneden
1 eetl. limoensap
Snuf zout en peper
1 rijpe avocado, in blokjes
1 flinke schijf verse ananas, in blokjes
Wat korianderblaadjes
Kenmerkende ingredient(en)bonen, avocado, ananas
Soort:Voorgerecht
Voorbereiding:60 min.
Bereiding:30 min.
Bak het uitje met de knoflook glazig in een scheut olijfolie. Doe de tomaat en het pepertje erbij. Bak zachtjes tot het vocht is verdampt. Laat afkoelen.

Plet de bonen met een pureestamper. Voeg de olie en wat zout naar smaak toe. Doe het tomatenmengsel en het broodkruim erbij. Doe het ei bij het bonenmengsel en meng. Voeg eventueel wat bloem toe als het mengsel te nat is. Zet koel weg.


Meng voor de guacamole de ingrediƫnten voorzichtig - zonder de ananas en de koriander.


Vorm balletjes van het bonenmengsel. Bestuif met wat bloem. Bak ze in olijfolie bruin in ongeveer 6 minuten. Keer regelmatig.


Als de burgertjes bijna gaar en mooi bruin zijn, voegt u de ananas bij de guacamole. Schep om en garneer met korianderblad. Paarse majoraanbloemetjes passen er ook goed bij. Dien op met een toefje zure room en eventueel wat limoenzeste.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 08/10/2015
Laatste wijziging: 08/10/2015