PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Miniquiches
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?Voor de bodems:
120 gr bloem
snuf zout
60 gr koude boter, in blokjes
1 ei, losgeklopt
Voor de vulling:
4 eieren
150 ml melk
1 volle tl mosterd
versgemalen peper, zout
van elk 1-2 el basilicum,
peterselie en bieslook
100 gr maïs, uitgelekt
100 gr pittige, harde geitenkaas, gemalen
150 gr hüttenkäse
100 gr aspergetips of broccoli
4 kerstomaten in plakjes
Voor de garnering:
cress, bv crazy peas
gekookte kwarteleitjes
Kenmerkende ingredient(en)geitenkaas, hüttenkäse, kruiden
Soort:Lunchgerecht, snack
Voorbereiding:40 min. ?
Bereiding:25 min. of 45 min. oventijd
Wachttijd:30 min. koeltijd
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef voor de bodems de bloem, voeg het zout en de boter toe en kneed tot grof kruim. Voeg het ei en 1 el ijskoud water toe en kneed tot een soepele deegbal. Wikkel hem in folie en leg hem 30 min. in de koelkast.
Klop intussen voor de vulling de eieren los. Voeg de melk, de mosterd, versgemalen peper, zout, alle kruiden, de maïs en kaas toe en meng goed door elkaar. Blancheer de aspergetips (of broccoli) 1-2 min., giet af, snijd in stukjes en roer door het eiermengsel. Bestuif het werkblad met bloem en rol hierop het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 mm. dik. Vet 6-8 gekartelde bakvormpjes in, bestuif ze met bloem en bekleed ze met deeg. Verdeel de vulling over de bodems en verdeel de tomaten erover.
Bak de quiches in 25 tot 45 min., afhankelijk van de grootte van de vorm, goudbruin en knapperig. Laat de taartjes 5 minuten afkoelen en haal ze uit de vormpjes. Bedek een schaal met cress en zet de taartjes erin. Leg hier en daar eventueel nog wat eitjes.

Dit gerecht gegeten met:
Ron, Saskia, Jenny

Gemaakt: 08/31/2015
Laatste wijziging: 08/31/2015