PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Aardbei-rabarberflip met vanillekwark
4 porties
Type:VegetarischIngredienten:
Dieet?300 gr jonge rabarber, schoongemaakt, in reepjes
80 gr suiker of 60 gr oerzoet
2 eetl. vloeibare honing
200 gr (Spaanse) aardbeien, in stukjes
1 theel. aardappelmeel
700 gr biologische vanillekwark (De Weerribben)
Kenmerkende ingredient(en)
Soort:Nagerecht
Voorbereiding:10 min.
Bereiding:15 min.
Roer in een pan de rabarber met suiker en honing goed door elkaar, verhit tot het begint te pruttelen, doe het deksel erop en stoof de rabarber 3 minuten of tot het zacht is.
Schep de aardbeistukjes erdoor en stoof nog krap 1 minuut. Roer aardappelmeel en pakweg 1 eetlepel water door elkaar en roer dit door de rabarber. Breng al roerend even aan de kook tot de rabarber iets gebonden is.
Laat afkoelen en zet in de koelkast tot goed koud.
Schep, met zorgvuldigheid, om en om laagjes rabarber en laagjes vanillekwark in vier hoge coupes of wijde glazen. Mooi en verrukkelijk!

I.p.v. de vanillekwark van De Weerribben kun je ook een lekkere kwark of dikke yoghurt nemen en er zelf suiker of oerzoet (niet te veel), vanille (uit een flesje) en citroensap doordoen.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 05/24/2014
Laatste wijziging: 05/24/2014