PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Couscous met worstjes
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?2 eetl olijfolie
2 schalen runderchipolata à 300 gr
1 grote ui, in halve ringen
250 gr champignons, in plakjes
1 pak pompoenblokjes (450 gr diepvries)
300 gr couscous
1 bakje, 95 gr pistachenoten
800 ml hete runderbouillon van tablet
ovenschaal, doorsnee 25 cm
eventueel verse basilicum
Kenmerkende ingredient(en)couscous, pompoen, runderchipolata
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:30 min.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Hak de pistachenoten grof. Snijdt de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.

Bak de chipolata in 3 minuten bruin. Voeg de ui en champignons toe en bak 4 minuten. Haal van het vuur en schep de bevroren pompoenblokjes, couscous en pistachenoten erdoor.

Doe het mengsel in de ovenschaal en schenk de bouillon erover. Zorg dat de couscous helemaal onder staat. Is dat niet het geval, voeg dan kokend water toe.

Bak de couscousschotel in de oven in ca. 20 minuten gaar. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout. Lekker met verse basilicum.


Dit gerecht gegeten met:
Ron, Saskia


Gemaakt: 11/17/2011
Laatste wijziging: 11/17/2011