PreviousNextAfdrukken AfdrukkenVersturen Versturen

Naam:Broodschotel andijvie-ham-kaas
4 porties
Type:VleesgerechtIngredienten:
Dieet?1 stokbrood
250 gr achterham
3 el olijfolie
1 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 rode ui, in ringen
3 tomaten, in plakken
1 zak andijvie (400 gr)
1 zakje gemalen oude kaas 48+ (175 gr)
ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet
Kenmerkende ingredient(en)brood, andijvie
Soort:Hoofdgerecht
Voorbereiding:15 min.
Bereiding:25 min.
Verwarm de oven voor op 180C. Snijd het stokbrood in sneetjes van ca 1,5 cm. Snijd de ham in reepjes.

Schenk de olie in de ovenschaal en meng met de kruiden en peper en zout naar smaak. Voeg de ui, tomaten, andijvie en ham toe en meng goed.

Stop het stokbrood er dakpansgewijs tussen. (Je kunt ook sneetjes brood gebruiken.) Bestrooi met de kaas en zet de schaal in het midden van de hete oven. Bak de broodschotel in ca 25 minuten goudbruin.

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 30 minuten in de oven op 180C.


Dit gerecht gegeten met:


Gemaakt: 12/02/2010
Laatste wijziging: 01/17/2011